0493 - 672672

COVID-19 ziekmelding

Wij houden de richtlijnen van de overheid aan en gaan uit van de adviezen van de GGD en de VO-raad.

Zelftest: uitslag positief
Wanneerde zelftest van uwkind positief is, gaat hij/zij in isolatie en alle huisgenoten gaan in quarantaine. Uw kind moet zich dan laten hertesten bij de GGD. U kunt een afspraak plannen via Coronatest.nl of door te bellen naar de GGD via:0800-1202.
- Wanneer de uitslag van de GGD test negatief is kan uw kind uit isolatie en kunnen alle huisgenoten uit quarantaine.
- Wanneer de uitslag van de GGD test positief is, volgt u onderstaande stappen.


GGD coronatest: uitslag positief
Wanneer de uitslag van de GGD test positief is, neemt u contactop met de school via het gebruikelijke nummer: 0493-672672. Udoet zelf het bron- contactonderzoeknaarde nauwe contacten* eninformeert de school. Uw kind gaat 10 dagen in quarantaine.

*)Metnauwe contactenbedoelen wepersonendielanger dan 15 minuten op een afstand kleiner dan anderhalve metervan uw kind zijn geweest.

Nauw contact met een positief getest persoon
Wanneer uw kind nauw contact heeft gehad met een positief getest persoon, dan gaat uw kind 10 dagen in quarantaine* en houdt hij/zij afstand van huisgenoten. Uw kind kan gebruik maken van een zelftest.
-Wanneer de zelftest positief is en/of klachten ontstaan, neemt u contact op met de GGD voor een reguliere testafspraak. (zie hierboven: 'zelftest: uitslag positief')
- Wanneer geen klachten zijn ontstaan en de 10 dagen quarantaine zijn voorbij, dan kan uw kind weer naar school komen.


*) Een leerling hoeft niet in quarantaine als hij/zij:
-14 dagen of langer geleden een vaccinatieserie heeft afgerond van Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of
-14 dagen of langer geleden 1 dosis van deze vaccinaties heeft gekregen na een doorgemaakte COVID-19-infectie; of
-28 dagen of langer geleden het Janssen-vaccin heeft gekregen; of
-COVID-19 heeft doorgemaakt in minder dan 6 maanden geleden.
Ontstaan er klachten en/of is een zelftest positief? Dan dient u wel een afspraak te maken met de GGD voor een reguliere test.

Wanneer weer naar school?
Nadat uw kind bij de GGD positief is getest op het coronavirus, overlegt u op verzoek van deGGD met henwanneer uw kind weer uit isolatie mag. De GGD geeft namelijk aan dat het per situatie verschilt wanneer een leerling weer naar school mag, zodra hij/zij zich beter voelt.


Heeft uw kind geen corona, maar is hij/zij wel ziek? Meld uw kind dan via degebruikelijke wijze ziek: klik hier voor meer informatie.