0493 - 672672

Course of honours 2023-2024

Het Varendonck College heeft als doelstelling de leerlingen uit te dagen om meer te doen dan strikt noodzakelijk is, ook buiten de reguliere schoolvakken. Een van de inspirerende activiteiten die we in dit kader organiseren is de Course of honours. Dit houdt in dat we zes sprekers zoeken die op eigen wijze een avond verzorgen en zo vanuit een bepaalde invalshoek een thema uitdiepen. Inmiddels hebben we op school een reeks interessante sprekers gehad. Leerlingen die deze Course bijwonen zien hun belangstelling gehonoreerd met een certificaat. Hierbij geldt wel de volgende regel: alleen belangstellenden zijn welkom.

Ook dit jaar organiseren we weer een zogenaamde 'Course of honours'. Het thema is Regiopower! Waarom kiezen we voor dit thema? Omdat het nodig is. Zuidoost-Brabant is een dynamische regio. In onze omgeving bevinden zich top-technologische bedrijven, is er veel kennisindustrie en een hoogwaardige maakindustrie. Toch lijkt het vaak of we een minderwaardigheidscomplex hebben en denken we dat wat uit de stad komt of uit de Randstad zelfs, beter is. Zuidoost-Brabant is een broedplaats voor hightech en innovatie. Bedrijven uit onze omgeving bedenken en maken technologie van morgen die bijdraagt aan onze samenleving en de economische ontwikkeling van Nederland. We mogen best wat meer geloof en vertrouwen hebben in onze eigen regio. Er gebeuren hier zó veel prachtige dingen!
 

  • 27 september 2023 19:30 uur | Martin Koolhoven - Koolhoven is een Nederlands filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn bekendste films zijn Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde.
  • 4 oktober 2023 | Peter Schellekens, Hermen Wijbenga: verzorgen een avond over regio(super)power en changemanagement van ASML en wat kunnen wij daarvan leren voor onze regio! :)
  • 20 maart 2024 19:15-21:15 | Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Mr. Ina Adema. Mevrouw Adema zal een verbindende helicopterview geven vanuit onze provincie en onze RegioPower in breder perspectief te plaatsen.

 

Als je al deze lezingen bijwoont (een mens mag soms ziek zijn, dus vijf van de zes is ook goed, maar in principe teken je in voor de hele reeks), dan krijg je hiervoor een certificaat waarmee jij jouw brede belangstelling kunt aantonen. Het zijn steeds woensdagavonden waarop deze lezingen plaatsvinden. 

De avonden beginnen steeds om 19:00 uur of 19:30 uur, afhankelijk van de wensen van de spreker (sommige mensen kunnen niet vroeg in de avond in Asten zijn, anderen moeten op een redelijke tijd weg, omdat ze nog een flink eind moeten reizen). De bijeenkomsten duren meestal anderhalf ŕ twee uur. Om te weten hoeveel koffie en thee we moeten zetten, willen we graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dus als je mee wilt doen, schrijf je hier in!