0493 - 672672

Course of Honours 2020 - 2021


Het Varendonck College heeft als doelstelling de leerlingen uit te dagen om meer te doen dan strikt noodzakelijk is, ook buiten de reguliere schoolvakken. Een van de inspirerende activiteiten die we in dit kader organiseren is de Course of honours. Dit houdt in dat we zes sprekers zoeken die op eigen wijze een avond verzorgen en zo vanuit een bepaalde invalshoek een thema uitdiepen. Inmiddels hebben we op school een reeks interessante sprekers gehad. Leerlingen die deze Course bijwonen zien hun belangstelling gehonoreerd met een certificaat. Hierbij geldt wel de volgende regel: alleen belangstellenden zijn welkom.
Dit jaar heef de Course of honours geen eigen thema. Maar... de Course of honours goes Studium Generale.

Studium Generale is de Course of honours van hogescholen en universiteiten. Studenten die verder willen kijken dan hun neus lang is en zich willen verdiepen in meer dan alleen hun studie gaan naar Studium Generale (SG). Bijna elke universiteit of hogeschool heeft wel Studium Generale (https://www.studiumgenerale.nl/). Dit jaar sluit de Course of honours bij Studium Generale van de TU/e https://studiumgenerale-eindhoven.nl/nl/.

De eerste bijeenkomst is woensdag 14 oktober om 19:30-21:15, op het leerplein Techniek en Kunst.

The Creativity Computer Code - Kan ArtificiŽle Intelligentie (AI) een symfonie componeren, de Nobelprijs voor literatuur winnen, een meesterwerk schilderen? En kun jij het verschil zien tussen echte kunst of AI-kunst, echte creativiteit of AI-creativiteit? En wat betekent het als AI creatief wordt en ons misschien wel gaat vertellen dat hij/zij/het zelfbewustzijn heeft?

Brigit Verkuyten en Ruud Heesen leiden de avond en we gebruiken daarbij een deel SG-bijeenkomst van 17 september met de Award-winning auteur en wiskunde prof. Marcus du Sautoy van Oxford University. De lezing is in het Engels en volgens ons wel goed te volgen en de rest van de avond is in het Nederlands.

Je kunt je inschrijven via: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=868OVVf1k0urOMgNRHvIgKoqdNjDPqZMs7iMJ9jL7QNUQ1BYU1AxUlg0VEhNV1k4MlZQQlU0RkNETi4u

Meer info: b.verkuyten@varendonck.nl en r.heesen@varendonck.nl

Van harte welkom!

Brigit Verkuyten en Ruud Heesen