0493 - 672672

Invoering laptops

Op het Varendonck College vinden we het belangrijk dat leerlingen op ieder moment van de dag, ongeacht de plek waar de leerling op dat moment is, de beschikking heeft over (vrijwel) alle leermaterialen die nodig zijn om goed te presteren. Op deze manier kan de leerling flexibel zijn in zijn/haar leren, op school, thuis, op de leerpleinen of elders.


Daarnaast biedt het werken op de laptop nog een aantal voordelen. De leerling kan werken met digitale, adaptieve methodes die zich aanpassen aan het niveau van de leerling, en die de leerling in veel gevallen direct feedback kunnen geven op het gemaakte werk. Daarnaast zijn er veel verschillende manieren om te oefenen met lesstof. Bovendien zijn digitale methodes up to date, materiaal wordt jaarlijks aangepast door de uitgevers en ook de docent kan makkelijker extra materiaal toevoegen aan de lesstof en studiewijzer. Als laatste kan de leerling op zijn eigen laptop toetsen maken, overleggen met anderen in samenwerkingsprogramma's, werkstukken en presentaties maken.

Omdat de laptop misschien niet voor alle taken even fijn is, werken wij volgens het principe blended learning: de leerling werkt bij het merendeel van de vakken via een digitale methode op de laptop en heeft ter ondersteuning daar nog papieren (werk)boeken bij. We streven ernaar 50% van het onderwijs en thuiswerk op de laptop plaats te laten vinden.
We hebben dit jaar ervaren, dat in het geval van een quarantaine-situatie de laptop de leerling in staat stelt de lessen online te volgen. We kunnen ons voorstellen dat dit bijvoorbeeld in uitzonderlijke situaties in de toekomst ook weer mogelijk blijkt te zijn.

Voor de organisatie van Bring your own device (BYOD) zijn we een samenwerking aangegaan met The Rent Company. De gebruikerservaringen met dit bedrijf in de afgelopen twee jaar zijn heel positief, en ook de laptops die zijn uitgegeven blijken goed bestand tegen het gebruik door scholieren en sluiten perfect aan bij de toepassingen die wij op school gebruiken.
The Rent Company biedt speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.
(Mocht u een eigen laptop willen aanschaffen, dan is dat ook mogelijk, maar dan kan uw zoon/dochter bij problemen niet via de school terecht voor hulp of een vervangende laptop. Om ervoor te zorgen dat de eigen laptop geschikt is om de programma's en methodesites te draaien die nodig zijn voor school, is het verstandig de minimale specificaties hieronder te checken voor aanschaf van een eigen laptop)

Welke laptop
We adviseren u om een laptop af te nemen bij The Rent Company. Op die manier bent u verzekerd van ondersteuning en verzekering, waardoor het gebruiksgemak voor leerlingen groter is. Het is natuurlijk uw vrije keuze met een eigen laptop te werken.
Hierbij is het helaas dan niet mogelijk om het servicepakket af te nemen.

Kijk hier voor de specificaties waar de laptop aan moet voldoen.
Kijk hier voor de presentatie van The Rent Company.

Regels laptopgebruik Asten
Klik hier voor de regels voor het laptopgebruik in Asten.

Klankbordgroep

Wilt u meedenken in onze klankbordgroep?​ Stuureenmailnaar:e.goossens@varendonck.nlenzetKlankbordgroeplaptops in deonderwerpregel.