0493 - 672672

Masterclasses Someren 2020 - 2021

Voor leerlingen in groep 8 organiseren we in december, januari en februari de masterclasses. Je kunt op woensdagmiddag een leuke masterclass over een onderwerp of vak wat je leuk lijkt. Aanmelden kan voor één of meer middagen. Elke woensdag zijn er weer andere masterclasses om uit te kiezen.
In Someren bieden we de volgende masterclasses aan. De masterclasses in Someren zijn bedoeld voor leerlingen die verwachten volgend jaar naar het vmbo te gaan. De masterclasses vinden plaats op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Aanmelden kan uitsluitend via deze link.

9 december 2020

Beeldende vormgeving

Ben jij een doener? Steek je graag je handen uit je mouwen? Dan kun jij je talenten laten zien tijdens de les Beeldende vormgeving. Jeuken je handen, zit je bomvol creatieve ideeën en vind je het leuk om met je handen te werken? Ben je goed in het bedenken van creatieve oplossingen voor allerlei uitdagingen? Vind je het leuk om te experimenteren met verschillende materialen en technieken? Dan is Beeldende vormgeving echt wat voor jou!   

Scheikunde

Hoe is het om iets gecontroleerd te laten ontploffen of iets in brand te steken? Durf jij het aan om deel te nemen aan de masterclass scheikunde? Schrijf je dan vooral in!

Sport en bewegen

De masterclass  "sport en bewegen"is een masterclass waarbij je meer doet dan dat je alleen bij een reguliere gymles zou doen. Het is dus meer dan bijvoorbeeld "een lesje voetballen". 

 

27 januari 2021

Techniek

Je ziet het vast wel om je heen. Overal waar je kijkt is techniek. Van de tafel waar je aan zit tot het huis waarin je woont. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? In deze masterclass maak je kennis met verschillende technieken om tot een product te komen. Je maakt kennis met apparaten, gereedschappen en verschillende materialen. In deze masterclass gaan we aan de slag om zelf een product te maken. Ben je handig en heb je interesse in de techniek. Dan is deze masterclass iets voor jou!

Nederlands

Nederlands, wat 'n pragtige taal het ons nie?

In deze Masterclass gaan we naar de oorsprong van de Nederlandse taal, hoe is onze taal begonnen en waar ter wereld spreken ze Nederlands? Welke woorden van andere talen hebben wij geleend en zijn er ook talen die Nederlandse woorden gebruiken?

Hopelik sien ons mekaar binnekort!

Muziek

Heb jij altijd al eens in de spotlights willen staan? Droom je zelfs nog over muziek? Dan is de masterclass echt iets voor jou.

10 februari 2021

Sport en bewegen

De masterclass  "sport en bewegen"is een masterclass waarbij je meer doet dan dat je alleen bij een reguliere gymles zou doen. Het is dus meer dan bijvoorbeeld "een lesje voetballen". 

Met plezier naar het voortgezet onderwijs

Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden: wie wil dat nou niet? De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10 vakken waar je huiswerk voor hebt en je moet van de ene op de andere dag een meester zijn in plannen en organiseren van je werk en je vrije tijdsbesteding. 

Electrotechniek

Elektrotechniek: weet jij wat je allemaal kunt met elektriciteit? Waarom elektronen jou haren overeind kunnen laten staan en jou mobieltje draadloos op kunnen laden? Kom maar eens kijkje nemen bij elektrotechniek, dan gaan we met jou programmeren zodat je gemagnetiseerd bent en je elektro nooit meer loslaat..!


Aanmelden voor deze masterclasses kan uitsluitend via deze link.