0493 - 672672

Masterclasses Someren najaar 2018

In Someren bieden we de volgende Masterclasses aan:
Blok 1: 8, 15 en 22 november:
- Dans en theater
- Techniek
- Onderzoeken en oplossen

Blok 2: 29 november, 6, 13 december
- Beeldende vorming
- Natuurlijke omgeving
- Sport en beweging

De masterclasses VMBO zijn bedoeld voor alle leerlingen die iets extra's willen doen dat past bij hun persoonlijke interesses, wensen en talenten. Ze zijn minder algemeen en dus specifieker en uitgebreider van vorm en inhoud dan de Experienceday-lessen.
De leerlingen kunnen daarbij ervaren dat VMBO minder theoretisch is en meer gericht is op "doen". Óók is het een extra kennismakingsmogelijkheid met het Varendonck VMBO en de bijzondere mogelijkheden die we aanbieden.

Voor leerlingen die twijfelen over de keuze voor HAVO óf VMBO vormen de de Masterclasses op het VMBO een mooie gelegenheid om te ervaren of het VMBO hen past.

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass? Het is belangrijk dat u voor aanmelding aan de Masterclasses dit eerst afstemt met de leerkracht van uw kind.

Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass in blok 1? Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.
Wilt u uw kind aanmelden voor een Masterclass in blok 2? Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

Dans en theater (blok 1)            

Ladies and Gentlemen, mesdames et messieurs, Sehr geehrte Damen und Herren....... Welkom op deze show vol dans, theater, glamour en glitters. We presenteren u vol trots……
Stel je eens voor dat jij dan van het podium opkomt. Je straalt en het applaus is voor jou. Dans & theater is leuk. Je kunt je energie kwijt en maakt andere mensen blij. Voorstellingen zijn er in veel soorten en maten. Van acteurs en dansers die alleen in een klein theater optreden tot grote musicalgezelschappen die jaar in jaar uit volle zalen vermaken. Ook bij ons op school hebben we elke twee jaar een grote voorstelling "Movement".
Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken voordat een voorstelling het theater in kan?
Wil je een kijkje nemen in wat er bij het maken van een voorstelling komt kijken en zelf actief deelnemen aan bijvoorbeeld dans. Dan is deze masterclass iets voor jou!

Benodigdheden: makkelijke kleren en sportschoenen.

Techniek (blok 1)

Je ziet het vast wel om je heen. Overal waar je kijkt is techniek. Van de tafel waar je aanzit tot het huis waarin je woont. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? In deze masterclass maak je kennis met verschillende technieken om tot een product te komen. Je maakt kennis met apparaten, gereedschappen en verschillende materialen. In deze masterclass gaan we aan de slag om zelf een product te maken. Ben je handig en heb je interesse in de techniek. Dan is deze masterclass iets voor jou!

Benodigdheden: gevulde etui met schaar.

Onderzoeken en oplossen (blok 1)

Heb jij een onderzoekende houding? Ben je altijd nieuwsgierig geweest naar de waarom-vraag? Ben je bereid om op onderzoek uit te gaan? Dan zit je bij de masterclass onderzoeken op de goede plaats! Vanuit een stukje theoretisch onderzoek gaan we verder zoeken naar 'Je eigen ik' en je eigen manier van leren en denken. Zo kom tot je eigen onderzoeksvraag vanuit een eigen onderwerp.
Kun je op bovenstaande vragen een 'Yes' antwoord geven, dan zie ik je graag terug bij de module Onderzoeken. Dan onderzoeken we samen of onderzoeken bij je past?! Onderzoek maar mee dan!

Benodigdheden: gevulde etui.
 

Beeldende vormgeving (blok 2)

Ben jij een doener? Steek je graag je handen uit je mouwen? Dan kun jij je talenten laten zien tijdens de lessen Beeldende vormgeving. Jeuken je handen, zit je bomvol creatieve ideeën en vind je het leuk om met je handen te werken? Ben je goed in het bedenken van creatieve oplossingen voor allerlei uitdagingen? Vind je het leuk om te experimenteren met verschillende materialen en technieken? Dan is Beeldende vormgeving echt wat voor jou!  

Benodigdheden: gevulde etui.         

Natuurlijke Omgeving (blok 2)

Ben jij creatief? Niet bang om vieze handen te krijgen? Graag in de buitenlucht? Vind jij het fijn om met mensen om te gaan en iets moois voor hen te maken? Of, zijn dieren alles voor jou? Dan zit je bij Natuurlijke Omgeving op de juiste plek. Als je oog hebt voor de wereld om jou heen, voor wat groeit en bloeit, dan heb je hier genoeg kansen om te kijken welke richting bij jou zou kunnen passen. Kom op expeditie! Welkom in de wereld van Groen!

Benodigdheden: gevulde etui.

Sport en beweging (blok 2)                                                                      

De masterclass  "sport en bewegen" betreft lessen waarbij je meer doet dan dat je alleen bij een reguliere gymles zou doen. Het is dus meer dan bijvoorbeeld "een lesje voetballen".
Ben je gemotiveerd om zélf te sporten en wil je je hiervoor inzetten? Wil je zélf andere mensen aanzetten tot sporten? Ben je niet bang om jezelf goed in te spannen, zowel fysiek als mentaal en bereid om veel te leren over sport en de gezonde leefstijl. Ben je een verantwoordelijke sportieve gemotiveerde leerling?
Dan is de masterclass  'Sport en Bewegen' zéker iets voor jou.
 
Benodigdheden: sportkleding, sportschoenen (binnen).