0493 - 672672

Open Dagen Kalender

Hier vind je een overzicht van Open Dagen en bijeenkomsten die interessant kunnen zijn voor het kiezen van je vervolgopleiding. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan deze pagina vindt je ook een link naar de uitgebreide Doorstroomwijzer.

Bijeenkomsten die interessant kunnen zijn voor het kiezen van je vervolgopleiding

Zondag 12 november  Open Dag ROC Ter AA Helmond
Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de gebouwen van het ROC Ter AA aan de Keizerin Marialaan 2, Nieuwveld 59 en 61 en de Goorsedijk in Mierlo (SBRH) geopend.
Kijk op www.roc-teraa.nl  
 
Woensdag 15 november Voorlichtingsavond voor ouders van eindexamenkandidaten op SUMMA Eindhoven

Op woensdagavond 15 november van 19.00 tot 20.15 uur verzorgt het SUMMA College een voorlichtingsavond over de rol die ouders kunnen vervullen bij de studiekeuze van zoon of dochter. Er wordt verteld over hoe het mbo in elkaar zit en hoe de aanmelding en intake werkt. Locatie: Sterrenlaan 10 in Eindhoven.
Aanmelden voor deze avond kan via de site www.summacollege.nl .
 
 Vrijdag 17 en zaterdag 18 november Open Dagen Scheepvaart en Transport Sector
In het weekend van 17 en 18 november houdt het STC MBO College open dagen op haar locaties in Rotterdam – Brielle – Katwijk – Stellendam.  Interessant voor jongeren die belangstelling hebben voor een technische, administratieve of leidinggevende functie in de wereld van Scheepvaart, Transport en Procesindustrie.  Zie voor meer informatie:  www.mbo-stc.nl/open-dagen
  
Zaterdag 18 november   Open Dag Hout-Meubel-Interieur Vakschool Amsterdam/Rotterdam
Het hout- en Meubileringscollege heeft locaties in Amsterdam en in Rotterdam en houdt op beide scholen de Open Dag op zaterdag 18 november van 10.00 tot 14.00 uur.  Zie voor meer informatie www.hmcolleg.nl .
 
 
Zondag 19 november  Open Dag Gilde Opleidingen
Wil je de Open Dag van een van de Gilde Opleidingen in o.a. Weert, Roermond, Venlo of Venray bezoeken, meld je dan aan via www.beleef.gildeopleidingen.nl.  Je ontvangt dan een eigen e-ticket.
 
 
Dinsdag 21 november MBO-Infoavond Kanaalstraat 12
Informatie avond over Middelbare Beroeps Opleidingen voor leerjaar 3-4 VMBO
 
Op 21 november a.s. vindt  op Kanaalstraat 12 te Someren een informatieavond plaats over het vervolgonderwijs na het VMBO.
Deze avond is  in eerste instantie bedoeld  voor de leerlingen van leerjaar 3 en 4  VMBO plus hun  ouders/verzorgers. Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.
Voorlichters van verschillende Middelbare Beroeps Opleidingen zullen in twee rondes  informatie geven over hun opleidingen en ingaan op vragen.
 
Via Magister ontvangen ouders en leerlingen de uitnodiging voor deze avond.  Op een digitaal inschrijfformulier kan tot 11 november aangegeven worden welke workshop(s) men wil bijwonen. 
Per ronde kan men zich voor één opleiding aanmelden. 
 
Zaterdag 25 november  Open Dag Koning Willem I College ’s Hertogenbosch
Van 09.30 tot 16.30 uur houdt ROC KW1 College haar open dag in alle gebouwen. Zie www.kw1c.nl  voor meer informatie.
  
Meeloopdagen op een MBO.
Verschillende vervolgopleidingen bieden 4e jaars VMBO-leerlingen de kans om een dag mee te lopen. De meeste scholen geven op hun site aan hoe je een meeloopdag kunt regelen. Zorg dat je mentor op de hoogte is en vraag tijdig toestemming met behulp van het bekende ‘roze briefje’.