0493 - 672672

Symposium Mediawijs op 21 en 23 november

06 november 2017
Op 21 en 23 november vindt het symposium 'Mediawijs: keep calm and always control your selfie' plaats. Ouders, leerkrachten en docenten kunnen op die avond twee workshops volgen en leren hoe ‘mediawijs’ te worden.

Negen organisaties die zijn betrokken bij kinderen en jongeren organiseren in november twee bijeenkomsten over mediawijsheid. Ouders en leerkrachten en docenten kunnen twee workshops volgen en leren hoe ‘mediawijs’ te worden.

We leven in een wereld vol media. We zijn steeds vaker online te vinden en dat geldt ook voor onze kinderen. Media en digitale middelen horen bij onze tijd. We moeten echter wel leren hoe we ermee omgaan. Dat gaat met vallen en opstaan.

In Someren en Asten hebben organisaties die werken met kinderen en jongeren de handen ineengeslagen om voor ouders, leerkrachten en docenten een aantrekkelijk programma samen te stellen op het gebied van mediawijsheid. Op 21 november (Varendonck College Someren) en op 23 november (Varendonck College Asten) organiseren we symposia onder de titel Mediawijs AstenSomeren: keep calm and always control your selfie.

De avond wordt geopend met een lezing door mediawijsheiddeskundige Ivo Wouters (www.ivowouters.nl). Er is een gevarieerd aanbod van negen workshops per avond, gericht op ouders, leerkrachten basisonderwijs en docenten voortgezet onderwijs. 

Workshops
1. Jongeren en sociale media (voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar).
2. Puber(s)(brein) en Social media, hoe beïnvloedt dit elkaar? (Voor ouders met kinderen in
de leeftijd van 8 – 18 jaar).
3. Op reis in de digitale wereld van het jonge kind (voor ouders en leerkrachten met kinderen in
de leeftijd van 4 – 7 jaar).
4. ‘Duimpje omhoog’ in contact met je kind (voor ouders met kinderen en leerkrachten/
docenten PO/VO in de leeftijd van 8-18 jaar).
5. Online imago: spiegel van de ziel of de naakte waarheid? (Voor ouders en leerkrachten/
docenten met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar).
6. De grenzen van het internet (voor ouders en leerkrachten/docenten met kinderen in de
leeftijd van 8-18 jaar).
7. Mediawijs onderwijs (voor leerkrachten PO en docenten VO).
8. Gamen: spel of verslaving? (Voor ouders en docenten van leerlingen 8-18 jaar).
9. Ontdekplein media (ouders en docenten van kinderen van 4-18 jaar).

Aanvang
De avond begint om 19:00 uur.

Inschrijven
Meer informatie over de workshops vindt u hier. Wilt u deelnemen aan één van deze avonden? Dan kunt u zich inschrijven via dit formulier. Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina @mediawijsastensomeren.

Samenwerkende partijen
Gemeente Asten, Gemeente Someren, Stichting Prodas, PlatOO, Varendonck College, Bibliotheek Helmond-Peel, Onis Jongerenwerk, Politie Asten Someren, Bureau Halt, Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD Brabant Zuid-Oost.