0493 - 672672

Open Dag enthousiast bezocht

29 januari 2018
Zo’n 600 geďnteresseerde leerlingen bezochten afgelopen zondag de Open Dag van het Varendonck College. Na de Experience Day in oktober was dit voor veel leerlingen uit groep 8 al een tweede kennismaking

Veel achtstegroepers wisten de school te vinden, samen met ouders, broertjes, zusjes en soms opa en oma. Ook veel leerlingen uit groep 7 kwamen alvast een kijkje nemen. We ontvingen niet alleen bezoekers uit Asten en Someren, ook Deurne, Geldrop, Mierlo, Heeze en Leende waren vertegenwoordigd. Kennis maken, rond kijken, sfeer proeven, daar ging het om.
Zowel de locaties in Someren als Asten hadden hun deuren geopend. De bezoekende leerlingen kregen volop informatie over het onderwijs, de mogelijkheden, de ontwikkelingen en de zorg en begeleiding die we bieden. De leerlingen konden bovendien deelnemen aan uiteenlopende activiteiten waarmee ze op een speelse manier kennis maakten met de vakken en onze school. Een kleine greep uit de activiteiten: knuffelen met konijnen, creatief aan de gang op het Techniekplein, werkstukken bewonderden bij Techniek en het Technasium, nagels laten verzorgen in de salon, smullen van cakejes, veel quizjes en raadsels in het Engels, Spaans of andere talen, tandpasta maken bij scheikunde en klimmen op de klimwand in één van de gymzalen. Bovendien konden ze in Someren genieten van een sprankelende modeshow en gaven de leerlingen in Asten alvast een voorproefje van de musical  'We will rock you'.