0493 - 672672

Varendonck College Provinciaal Kampioen bij Skills-Talent 2017 - 2018

01 februari 2018
Het Varendonck College is 31 januari Provinciaal Kampioen geworden bij de Skills-Talents 2017 2018 bij het onderdeel Produceren, Installeren en Energie. De winnende leerlingen Bjorn, Mike en Stefan vertegenwoordigen de Provincie Brabant bij de landelijke finale op 15 maart.
Onze 4e-jaars vmboleerlingen Bjorn Bremmers, Mike Bakker en Stefan Maas namen deel aan het onderdeel PIE (Produceren, Installeren en Energie). Ze kregen enkele uren de tijd om samen drie opdrachten uit te voeren. Namelijk het vervaardigen van:
  • een meterkast met een schakelklok die de verlichting schakelt
  • een stopcontact om een elektrische fiets op te laden
  • een relaisschakeling om een warmtepomp in te schakelen
De jury was erg te spreken over het resultaat. Niet alleen waren de opdrachten technisch goed uitgevoerd. De jongens hadden het goed verzorgd, keurig opgeruimd en prima samen gewerkt. Bovendien oordeelde de jury dat de jongens goed hadden doorgevraagd en goede vragen stelde over de opdrachten.
Deelname aan de Skills-Talents wordt altijd goed voorbereid op school. Tijdens vrije uren en na schooltijd worden ze intensief getraind door de docenten, in dit geval meneer Linders, Van der Vleuten, Engelen, De Jongh, Kanters en Grootenboer. We zijn bijzonder trots op de buitengewone topprestatie die onze leerlingen hebben geleverd.
Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, provinciaal kampioenschap en nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen om in verschillende wedstrijdrichtingen de beste te worden van Nederland.
 
Kijk ook op: http://worldskillsnetherlands.nl/persberichten/skills-the-finals-grootste-beroepen-event-nederland/