0493 - 672672

Wie wordt dé voorleeskampioen?

17 februari 2020
Lezen saai?! Écht niet! Het is juist hartstikke leuk! Nog leuker is het wanneer je anderen kunt verblijden met leuke, mooie, ontroerende of spannende verhalen. En precies dat is wat onze brugklassers op het Varendonck College gaan doen.
Lezen saai?! Écht niet! Het is juist hartstikke leuk!
Nog leuker is het wanneer je anderen kunt verblijden met leuke, mooie, ontroerende of spannende verhalen. En precies dat is wat onze brugklassers op het Varendonck College gaan doen. 
 
We nemen als school deel aan de voorleeswedstrijd Read2Me!. Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor kinderen uit de brugklas. De leerlingen lezen fragmenten voor uit diverse jeugdboeken. Leerlingen die het leuk vinden, kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die uit vier rondes bestaat: op school, lokaal in de bibliotheek, provinciaal en landelijk. 
 
Onze leerlingen kunnen zich opgeven om mee te doen aan de voorleeswedstrijd. Op 18 februari zullen alle klassenwinnaars het tegen elkaar opnemen om de voorleeskampioen van het Varendonck College te worden! Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de aula van de school. Alle andere brugklasleerlingen zijn hierbij aanwezig om hun klassenwinnaar naar de overwinning te juichen. 
 
Wie de voorleeskampioen van het Varendonck College wordt, wordt bepaald door de jury die zal bestaan uit directielid Robert Weijmans, wethouder mevrouw Spoor, een vertegenwoordiging vanuit de ouder- en leerlingenraad en een docent Nederlands. 
 
Wij hopen op een groot aantal aanmeldingen en gaan ervan uit dat het een prachtige beleving wordt voor onze eerstejaars. Wil je je nog aanmelden, doe dat dan bij je docent Nederlands. 
 
We wensen onze brugklassers veel leesplezier toe!