0493 - 672672

Kennismakingsactiviteiten 2023-2024

Het Varendonck College organiseert ieder schooljaar allerlei kennismakingsactiviteiten voor kinderen uit groep 7 en groep 8. Kinderen maken kennis met het voortgezet onderwijs, onze school, de sfeer en de docenten. Daarnaast organiseren wij informatieavonden voor ouders met een kind uit groep 7 of groep 8. 

Meeloopochtend (datum volgt)
Leerlingen uit groep 8 worden via de basisschool uitgenodigd voor een meeloopochtend. Op basis van hun preadvies lopen groep 8-leerlingen een ochtend mee op onze PrO/vmbo-locatie of op onze havo/vwo-locatie. De meeloopochtend bestaat uit een rondleiding, één theorieles en één praktijkles. Daarnaast maken ze kennis met onze docenten en zullen onze leerlingen vertellen over het Varendonck College. 
 
Proeflesjes (datum volgt)
Het Varendonck College organiseert drie middagen waarop groep 7- en 8-leerlingen een proeflesje kunnen komen volgen. In totaal kan een leerling dus deelnemen aan drie proeflesjes, elke middag één lesje. We bieden de proeflesjes aan op onze PrO/vmbo-locatie en op onze havo/vwo-locatie.

Uw kind mag zelf kiezen op welke locatie hij/zij een proeflesje gaat volgen. Er wordt door ons niet gekeken naar het preadvies of niveau van uw kind. De inschrijvingen voor de proeflesjes gaan via de website Eventbrite. Meer informatie hierover volgt. 


Open dag 2024 (datum volgt)
Sfeer proeven kan op onze open dag! Wij organiseren onze open dag op onze PrO/vmbo-locatie (Someren) en onze havo/vwo-locatie (Asten). U maakt dan kennis met onze schoolgebouwen, onze docenten, onze leerlingen en u krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie over de open dag volgt. 

Profielenfestival (datum volgt)
Groep 7- en 8-leerlingen worden via de basisschool uitgenodigd voor het Profielenfestival. Tijdens dit festival maken kinderen via workshops (door onze eigen leerlingen) kennis met onze vmbo-profielen: 
  • Dienstverlening & Producten
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Bouw, Wonen & Interieur
Bij een festival hoort uiteraard muziek, wat lekkers en leuke activiteiten. Super gaaf dus! 

Op de hoogte blijven?
Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over de kennismakingsactiviteiten? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij informeren u zodra er meer informatie bekend is over bijvoorbeeld de proeflesjes, de informatieavonden of de open dag. 

Vragen?
Heeft u vragen over de kennismakingsactiviteiten? Neem dan contact op met Julie Verber via j.verber@varendonck.nl of bel naar 0493-226586.