0493 - 672672

Kennismakingskalender 2021-2022

Aan het einde van de basisschool maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Om jou kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs en met onze school, organiseren wij voor alle ouders en/of hun kinderen uit groep 7 en groep 8 verschillende activiteiten. Je vindt de activiteiten hieronder op de kennismakingskalender.

Helemaal onderaan deze pagina leggen wij je een aantal activiteiten uit.
Heb je nog vragen over de kalender? Stuur dan een mail naar post@varendonck.nl. Wij helpen je graag verder.

Op de hoogte blijven?
Wilt u graag op de hoogte worden gehouden over onderstaande activiteiten? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij informeren u zodra er meer informatie bekend is over bijvoorbeeld de Masterclasses, de informatieavonden of de open dag.


Klik op de afbeelding voor de grote versie
Kennismakingskalender 2021-2022


De algemene informatieavond over het voortgezet onderwijs
Voor de algemene informatieavond dient u zich in te schrijven via deze link. U vindt op dat formulier meer informatie over de inhoud van het programma en over de locatie.

De Experience Days
Alle basisscholen uit gemeente Asten en Someren ontvangen van ons een uitnodiging om met hun hele groep 8-klas langs te komen voor een Experience Day. Iedere leerling volgt dan op basis van zijn/haar pre-advies een ochtendprogramma dat bij hem/haar past. Dat ochtendprogramma bestaat uit 2 of 3 lessen, een presentatie van en begeleiding door onderbouwleerlingen en een korte pauze met drinken en wat lekkers. De lessen worden gegeven zoals een leerling op het voortgezet onderwijs ook les krijgt.
Ligt uw basisschool buiten gemeente Asten of Someren? Neem dan contact op met de heer van Diepen (j.v.diepen@varendonck.nl), zodat hij samen met u een Experience Day voor uw kind/groep leerlingen kan inplannen.

De Masterclasses
Iedere groep 7- en 8-leerling is welkom om deel te nemen aan een of meerdere Masterclasses. De leerling mag zelf kiezen hoe vaak hij/zij deelneemt (maximaal drie data beschikbaar), bij welke les hij/zij aansluit en bij welk leerniveau. Tijdens de Masterclass krijgt de leerling op een leuke manier een interessante les over een bepaald vak waar hij/zij in is geļnteresseerd. Zo krijgt de leerling beter inzicht in wat het vak inhoudt en maakt hij/zij alvast kennis met een docent op het Varendonck College.
Om uw kind/leerling deel te kunnen laten nemen aan de Masterclasses verzoeken wij u vriendelijk om hier uw e-mailadres achter te laten: www.varendonck.nl/info. Wij sturen u op dat e-mailadres informatie, zodra bekend is welke Masterclasses er zullen zijn. U kunt uw kind/leerling dan tijdig inschrijven voor een vak naar keuze.

De Varendonck filmvlog
Aan het einde van het schooljaar wordt contact gezocht met alle leerkrachten groep 7 uit gemeente Asten en Someren om een afspraak in te plannen voor de filmvlog. Deze wordt bij voorkeur op de basisschool afgespeeld, waarna een docent van het Varendonck College de vragen van de groep 7-leerlingen kan beantwoorden. Deze informatieve filmvlog duurt ongeveer 10 minuten en laat een goed beeld zien van wat de verschillen zijn tussen een basisschool en het voortgezet onderwijs. Denk aan: het hebben van een kluisje, een mentor en het werken met een laptop.
Ligt uw basisschool buiten gemeente Asten of Someren? Neem dan contact op met de heer van Diepen (j.v.diepen@varendonck.nl), zodat hij samen met u een afspraak kan maken om de filmvlog op uw basisschool af te spelen.