Leerlingen die voor gymnasium kiezen zitten niet alleen op het vwo, maar volgen ook de vakken Latijn (vanaf leerjaar 1) en Grieks (vanaf leerjaar 2). Door de diepgang van de lessen Latijn en Grieks én de meer wetenschappelijk gerichte aanpak is het gymnasium een uitstekende voorbereiding op een universitaire studie. Daarnaast word je door het leren lezen van originele teksten in het Grieks en/of het Latijn getraind in het bestuderen en analyseren van moeilijke teksten.

Waarom kiezen voor gymnasium?

Het gymnasium richt zich onder andere op de thema's kunst, geschiedenis en filosofie. Hierdoor leer je begrijpen hoe en waarom allerlei hedendaagse ontwikkelingen binnen democratie, politiek, architectuur, de rechtspraak en onze moderne talen zijn voortgekomen uit de cultuur van de Grieken en de Romeinen.

​​​​​​​Meld jij je volgend schooljaar aan voor onze havo/vwo-locatie? Dan maak je (al tijdens het aanmelden) een keuze uit één van de twee moderne vreemde talen die wij aanbieden bij ons op school, namelijk: Spaans of Frans. In leerjaar twee komt daar voor elke leerling het vak Duits bij.

Centrum voor Begaafdheidsonderzoek

Wij laten alle havo/vwo brugklassers een toets van het 'Centrum voor begaafdheidsonderzoek' van de Radboud Universiteit maken. Uit die test blijkt dat verschillende gymnasiumleerlingen meer kunnen dan alleen gymnasium. Deze leerlingen bieden wij onze TOM-training aan. TOM staat voor Traject Op Maat; leerlingen gaan, na een gezamenlijke inleiding, aan de slag met zaken die hen interesseren, maar dan wel op een niveau wat bij hen past.

Lessentabellen

Wat de verschillen per niveau betekenen voor de verdeling van de vakken is te zien in onze lessentabel. Klik hier om onze lessentabellen te bekijken.