0493 - 672672

Succesvolle Kangoeroewedstrijden

28 mei 2019
Jaarlijks vindt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd plaats in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!). De Kangoeroewedstrijd wil de leerlingen laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. De leerlingen ontdekken dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien zijn er nog prijzen te winnen ook ...
Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.

Leerlingen vmbo
Ook dit jaar namen onze vmbo-leerlingen deel aan de wedstrijd. Ze maakten vierentwintig vijfkeuzevragen. De moeilijkheid liep op van eenvoudig tot behoorlijk pittig.

Voorbeeldopgave:
Op donderdag 16 mei vond de feestelijke prijsuitreiking plaats in de aula in Someren. Alle deelnemers ontvingen een certificaat en een spelletje. De prijswinnaars kregen extra cadeaus.
De hoofdprijs ging dit jaar naar Joost Koolen uit Mv1c met een score van 105 punten. Hiermee heeft hij landelijk de derde prijs gewonnen. Op 11 juni gaat Joost naar Nemo in Amsterdam om mee te doen met de finale. Proficiat!

Leerlingen havo
Ook dit jaar was er ook bij de havoleerlingen veel interesse voor de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd. Op donderdag 21 maart waagden exact honderd leerlingen zich aan leuke en uitdagende wiskundige puzzels. En jawel! We vallen in de prijzen: Youri Meeuws uit klas ha5d is zevende van Nederland geworden. Hiernaast hebben alle havo 5 deelnemers het uitstekend gedaan. Het Varendonck-College is met deze groep op de vierde plaats geŽindigd. We zijn trots op onze deelnemers!