0493 - 672672

NK Metselen 2020 bij Varendonck College

16 december 2019
25 t/m 27 maart organiseren we met KNB het Nederlands Kampioenschap Metselen 2020. Dit is dè talentenjacht voor vmbo-leerlingen uit heel Nederland.
Het NK Metselen is het landelijke metselkampioenschap voor vmbo metseltalent met als inzet het winnen van de Zilveren Troffel. In 2020 is het Varendonck College in Someren gastheer voor de landelijke finale. Deze finale volgt op 7 regionale voorrondes. De winnaars van de regionale voorrondes komen in maart op de parkeerplaats van Kanaalstraat 12 in Someren drie dagen lang metselen aan hun finale-opdracht. We zijn ontzettend trots dat we het NK Metselen mogen hosten en ook de gemeente Someren is enthousiast dat het NK in Someren gaat plaatsvinden.
 
Het team dat zich namens het Varendonck College voorbereidt op de regionale kampioenschappen bestaat uit: Bram van Heugten, Tijn van Nuenen en Martijn Moors. Zij worden begeleid en getraind door onze docenten Jean-Pierre Rozijn en Frans van de Moosdijk.

Maandag 18 december was de kick-off voor het NK metselen. Onder toeziend oog van wethouder Swinkels werd het team voorgesteld dat zich aan het voorbereiden is op de regionale kampioenschappen. Vervolgens werd een spandoek opgehangen waarmee we iedereen laten zien dat we het Nk gaan organiseren. En vervolgens was er taart voor iedereen.

Onze school heeft een bouwteam met ervaren docenten. Mede dankzij hun inspanningen wonnen leerlingen van het Varendonck College de Zilver Troffel in 2010 (Bert van Heugten). 2015 (Tim Klessens) en 2016 (Sander Janssen).