0493 - 672672

Varendonck wint Grand Challenge Brainport

12 juni 2020
Stijn, Dinand, Lars en Cas wonnen vandaag met 'A special bus for a special company' de Grand Challenge van Brainport Eindhoven.
Hun plan (een shuttlebusverbinding voor medewerkers van DAF Trucks NV) is volgens de jury het meest uitvoerbaar en goed haalbaar. Het is flexibel en datagedreven, en in feite een uitrol van het huidige OV-systeem. Ontzettend gefeliciteerd jongens. Een geweldige prestatie.
De Grand Challenge vond vanochtend plaats. Twee groepen derdejaarsleerlingen van het Varendonck College presenteerden hun oplossing voor het mobiliteitsprobleem in de Kempen en namen het op tegen andere teams van #Brainportscholen. De oplossingen die ze bedachten zijn bijzonder. Het winnende plan 'A special bus for a special company' is de oplossing voor de structurele file die dagelijks ter hoogte van DAF in Eindhoven staat. Een shuttlebus voor werknemers van Daf, gebruikmakend van de eigen weg van DAF, lost de grootste oorzaak van deze file op. Het tweede plan; 'Cycling is the new driving', stimuleert werknemers om een fiets te huren die wordt gekoppeld aan een sportapp. Met het aantal gefietste kilometers sparen de werknemers voor interessante kortingen voor onder andere de sportapp.