0493 - 672672

Terugblik oktober 2022

03 november 2022
Bekijk hier een greep uit de activiteiten die plaatsvonden op het Varendonck College in oktober 2022!
Dirck Marcellis op bezoek
Dirk Marcellis, voormalig speler van PSV en het Nederlands elftal was op bezoek. Hij vertelde bij de Course of Honours over topsport, omgaan met tegenslag, doelen stellen, succes creëren en genieten.


Gastles over duurzaamheid door gemeente Someren
Gemeente Someren verzorgde op locatie Someren een interessante gastles aan leerjaar twee over duurzaamheid. Het thema energiebesparing stond centraal.Schrijver Stijn van der Loo op bezoek
Leerlingen in vwo4 lezen voor Nederlands het boek 'De held Jacob Mulle'. Daarom was schrijver Stijn van der Loo, op bezoek. De leerlingen legden de schrijver het vuur na aan de schenen met boeiende en pittige vragen waar Van der Loo over na moest denken. Met zijn antwoorden zette hij op zijn beurt de leerlingen weer aan het denken. Hij vertelde o.a. over: Helena van Troje, intuïtief schrijven, driften, zijn favoriete Franse schrijver Céline, ijdeltuiten, brugklassers, schipperen, stierenvechten en de held: Jacob Mulle.


Fietsverlichtingscontrole
"Ik val op!" - een fietsverlichtingscontrole door Varendockers voor Varendonckers. Alle brugklassers controleerden zelf hun fietsverlichting onder begeleiding van leerlingen die het keuzevak fietstechniek volgen.


Voorstellingen verzorgd door Phileas Fogg Theatre
Phileas Fogg Theatre company verzorgde twee voorstellingen. De TTO-brugklasleerlingen namen, na slechts 4 weken Engelstalig onderwijs, deel aan de interactieve voorstelling Little Victorians met als resultaat een mooie voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes. De leerlingen uit 4vwo zijn bezig met War Poetry en leerden tijdens deze workshop meer over de Eerste Wereldoorlog en de gedichten uit die tijd.


Activiteit voor de herfstvakantie
De vrijdag voor de herfstvakantie namen alle leerlingen deel aan een leuke activiteit. Zo gingen ze onder andere naar Attractiepark Toverland en naar de Efteling.