0493 - 672672

Terugblik november 2022

02 december 2022
Bekijk hier een greep uit de activiteiten die plaatsvonden op het Varendonck College in november 2022!
Bezoek ORO Someren
Voor het keuzevak Mens en Zorg zijn leerlingen bij ORO Someren op bezoek geweest. Ze hebben een rondleiding gehad en daarnaast kennis gemaakt met de medewerkers en bewoners van ORO.


Erasmusproject Turkije - Go Digital for a Greener Future 
Docenten Neeltje, Karin, Patricia, Emine, Judith en Corien zijn in november naar Turkije geweest. 
Hier hebben zij samen met de docenten van TED College Anakara gewerkt aan ons Erasmus-project over de UN Sunstainability Goals.

Het doel van dit project is om samen met TED Ankara een vakoverstijgend lesprogramma te schrijven met als focus de UN Sustainability Goals. Dit lesprogramma zal gepresenteerd worden op een digitaal platform zodat docenten vanuit heel de wereld het lesprogramma kunnen gebruiken.

Beroepenavond
Tijdens de beroepenavond deelden ruim 20 sprekers hun verhaal over hun (school)loopbaan en hun werk. 
Weer een stapje verder in het proces van keuzebegeleiding!

Orange the World
Vier van onze leerlingen waren aanwezig bij de aftrap van Orange the World. Orange the World is een wereldwijde campagne die zich inzet tegen geweld tegen vrouwen. Bij het Gemeentehuis in Asten en op het Varendonck College zelf werd de vlag gehesen voor deze belangrijke campagne. 


Bezoek kerstmarkt Düsseldorf
Leerlingen van mavo 4 bezochten een kerstmarkt in Düsseldorf. Ze maakten voor het vak Duits een opdracht waarbij in het Duits een gesprek voeren centraal stond. Uiteraard werd er ook cultuur gesnoven en plezier gemaakt.

Course of Honours
Deze maand ontvingen we verschillende gastsprekers in het kader van de 'Course of Honours'. Zo kwam veteraan Ruud Krijnen vertellen over militair leiderschap & dilemma's in crisisomstandigheden. Daagde Elisah Pals, oprichtster van Zero Waste Nederland, de leerlingen uit om 'zero-waste' te worden en vertelde energiedeskundige Jelte Bosma over efficiënter energiegebruik, minder energieverlies, duurzame energie en consuminderen. 


Fietsverlichtingscontrole 
De leerlingen van basisschool de Diamant uit Someren waren op bezoek voor de fietsverlichtingscontrole. Deze controle werd uitgevoerd door onze eigen leerlingen. 


Podium Varendonck 
Hieronder een mooie sfeerimpressie van het open podium. Klik hier voor meer foto's!