0493 - 672672

Terugblik december 2022/januari 2023

26 januari 2023
Bekijk hier een greep uit de activiteiten die plaatsvonden op het Varendonck College in december 2022 en januari 2023.
Repetities Musical
Onder begeleiding van een zangcoach, een dramacoach en een muziekdocent wordt er achter de schermen hard gerepeteerd voor de musical!


Bezoek Conservatorium Maastricht
Enkele leerlingen van havo 4, havo 5 en vwo 5 brachten een bezoekje aan het conservatorium in Maastricht. Ze hebben zelf mogen spelen tijdens de lessen op het conservatorium wat erg uitzonderlijk en gaaf was! Bekijk hier de video.

Paarse Vrijdag op het Varendonck College
Het Varendonck College kleurde paars op Paarse Vrijdag. Op deze nationale dag laten scholieren, door het dragen van de kleur paars, aan klasgenoten zien dat ze lhbtq+'ers steunen!


Bezoek musea
Leerlingen gingen op excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam, het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen en Doloris' Metamaze (het grootste kunstdoolhof ter wereld) in Tilburg!

Techniekleerlingen op bezoek bij Ebusco
Onze techniekleerlingen kregen bij Ebusco in Deurne een rondleiding en werden meegenomen in het proces van het bouwen van een elektrisch aangedreven bus. Duurzaamheid stond hier centraal.


Schrijver Arnon Grunberg op bezoek
We ontvingen in het kader van The Course of Honours schrijver Arnon Grunberg. Onze leerlingen kijken terug op een boeiende avond, wat een mooie aanvulling was op het Filosofieonderwijs.

Foto's door:Hein van Bakel - Peelbelang

Open Dag
De jaarlijkse open dag vond plaats op onze havo/vwo-locatie en onze vmbo-locatie. Hieronder een kleine sfeerimpressie.


Te gast bij InstallatieWerk Zuid-Oost en Bouw Infra Mensen Mierlo
Ter voorbereiding op hun profielkeuze waren VMBO 2 leerlingen te gast bij InstallatieWerk Zuid-Oost en Bouw Infra Mensen Mierlo. Hier maakten ze kennis met Bouw, Infra en Elektro en Installatietechniek gericht op de profielen BWI en PIE. Ze hebben allemaal hun handen uit de mouwen gestoken en allerlei praktijkopdrachten uitgevoerd.