0493 - 672672

Benoeming rector Varendonck College

27 februari 2023
Angélique Vermeulen is benoemd tot rector van het Varendonck College.
Op dit moment is zij directeur van VSO Velddijk, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Tegelen, Limburg. Angélique zal starten op 1 mei 2023. Zij volgt Irma van Nieuwenhuijsen op die op 1 februari 2023 is gestopt als rector.

Angélique heeft in 2005 de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ze begon haar onderwijscarrière op NSG Groenewoud en het ROC Nijmegen als docent economie en ondernemersvaardigheden. Tussen 2010 en 2014 was zij, naast docent economie en M&O, met aanvullende taken werkzaam op het Kandinsky College in Nijmegen. In 2014 werd Angélique daar lid van het Management Team en afdelingsleider bovenbouw havo. Drie jaar later stapte ze over naar het Beekdal Lyceum in Arnhem als lid van het Management Team en afdelingsleider bovenbouw vwo.

Sinds 2019 is Angélique directeur van VSO Velddijk. Daarnaast heeft ze korte tijd als interim-locatiedirecteur gewerkt op het Axia College in Amersfoort en van september 2022 tot maart 2023 is zij interim lid van de schoolleiding van het Maaswaal College in Wijchen.

Angélique studeerde hbo commerciële distributie aan de heao in Arnhem en behaalde haar 2e en 1e graads opleiding voor docent economie aan de Hogeschool van Arnhem. Daarnaast heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van management, leiderschap en bedrijfsvoering.

Angélique: "Onderwijs is een cruciaal instrument om jonge mensen te helpen hun geest te ontwikkelen, hun kennis te vergroten en de wereld beter te begrijpen. De kracht van ons als professionals is dat wij onze leerlingen kunnen helpen hun eigen stem te vinden. Ik zie het als onze opdracht om dat voor alle leerlingen optimaal te faciliteren en hen te verbinden met elkaar en met de maatschappij waar we allemaal onderdeel van uitmaken. Ik kijk er naar uit om met alle mensen van het Varendonck College en de collega's van OMO te mogen samenwerken."

Angélique Vermeulen is 55 jaar oud en woont met haar echtgenoot en dochter van 24 in Malden. We zien uit naar de samenwerking met Angélique en we wensen haar heel veel succes en werkplezier op het Varendonck College!